Kolesá robia auto

Ako sa hovorí, kolesá robia auto. No nie len pre preto je dôležité sa o nich pravidelne starať. Na prvom mieste je vždy bezpečnosť. Kolesá je jediná vec čo vozidlo spája s vozovkou. Na zliatinové disky pôsobia rôzne kontaminanty, ktoré pri zanedbanej údržbe môžu spôsobiť zožratie ochrannej vrstvy - laku a oxidáciu. Ak to spojíme s vysokou teplotou a cestárskou soľou, problém je na svete. V takomto prípade je už stav nenávratný. Majte na pamäti, že kolesá trpia z celej časti vozidla najviac. Ak máte kolesá so špeciálnou povrchovou vrstvou ( chrómové ) prípadne vyleštené, v tom prípade sa na nich nenachádza ochranná vrstva a poškodeniu môže dôjsť skôr. Pravidelnou údržbou kolies a nanesením ochrany na pneumatiky a elektróny predĺžime ich životnosť a zároveň dodáme vozidlu skvelý vzhľad.

Krok č.1 Čistenie

Project F - FreshWheelz je účinný čistič kolies, ktorý je vhodný pre pravidelnú údržbu. Vďaka príjemnej vôni sa odlišuje od konkurencie a je s ním radosť pracovať. Tento čistič kolies je navrhnutý na zásaditej báze a s receptúrou, ktorá uvoľňuje brzdový prach a ďalšie nečistoty. Je vhodný predovšetkým na štandardné lakované elektróny. Ak je to možné pracujeme v tieni. Čistič pretrepeme a aplikujeme pomocou rozprašovača na chladný elektrón. Necháme pôsobiť 2-3 minúty v závislosti od vonkajšej teploty a teploty povrchu. Produkt nenechávame zaschnúť. Podobne pracujeme aj s univerzálnym čističom Project F - AllCLEEN, ktorý pretrepeme a aplikujeme na pneumatiku kolesa.Jedná sa o univerzálny čistič v koncentrovanej forme, ktorý si ľahko poradí s nečistotami na pneumatikách. Tu sa môže nachádzať prach, mastnota, blato a podobne. Pomocou detailingovej kefy Project F - Leather brush, vykefujeme pneumatiku. S vysokotlakovým čističom opláchneme koleso prúdom vody. Tak sa zbavíme hrubej nečistoty, ktorá by mohla v kombinácií s detailingovým štetcom spôsobiť. škrabance. Opäť aplikujeme čistič na opláchnutý povrch elektrónov. Na uvoľnenie nečistôt použijeme detailingový štetec Project F - HardBrush, pri lakovaných čiernych elektrónoch, musíme byť opatrnejší z vizuálneho dôvodu. Na čiernych elektrónoch je vidno škrabance na povrchu oveľa viac, ako v prípade klasických strieborných odtieňov. Tu zvolíme detailingový štetec Project F - SoftBrush, ktorý ma jemnejšie nylónové štetiny. Pre zadnú, nedostupnú časť kolies použijeme kefu na kolesá Project F - RedDash. Opäť celé koleso opláchneme prúdom vody s vysokotlakovým čističom.

Project F - WashIT

Produkty pre vyčistenie kolies

Project F - RinzME - riedenie

Odstraňovač asfaltu a lepidla TarOFF

Krok č.2 Dekontaminácia

Asfalt, ktorý sa nachádza na elektróne uvoľníme pomocou špeciálneho prípravku Project F - TarOFF. Prípravok aplikujeme pomocou aplikátora Project F - DarkWAX na povrch, spôsobom pritláčania, vynecháme plastové časti ( krytky kolies ) a pneumatiky. Necháme pôsobiť. Pre uvoľnenie použijeme opäť dvojicu štetcov Project F - HardBrush alebo Project F - SoftBrush. Môžeme použiť aj mikrovláknovú utierku Project F - FLUFFY, ktorá je hustá, ma dlhý vlas vďaka ktorej minimalizujeme možnosť poškriabania. Koleso opláchneme s vysokotlakovým čističom a prúdom vody.

Krok č.3 Sušenie a ochrana

Predpokladáme, že máte umyté celé vozidlo a ste v procese dokončenia - sušenie a nanesenie ochrany. Ak je koleso mokré, ideálnym nástrojom pre sušenie je vzduchový kompresor ( zväčša pre sušenie pneumatiky a strmeňov ) a pre sušenie elektrónov je to sušiaci uterák. U nás nájdete dva typy uterákov mikrovláknový - Project F - PuffedDRY a waflový Project F - PerfectDRY. Po usušení elektrónu a pneumatiky môžeme prejsť na nanášanie ochrany. Ako špičková ochrana pre pneumatiku poslúži gél na pneumatiky Project F - SikTIRE, ktorý nanesieme pomocou aplikátora Project F - DarkWAX applicator. Tento gél na pneumatiky dodá pneumatike ten správny vzhľad. Vďaka receptúre olejov a voskov, vydrží po dlhú dobu. Ako poslednú vec, použijeme detailer Project F - SlickLOOK, detailer s jednoduchou aplikáciou a pridanými syntetickými polymérmi, ktoré zabezpečia vynikajúci odvod vody. Vďaka tomu zabráni viazaniu špiny a brzdného prachu na elektrón. Údržba kolies je tak oveľa jednoduchšia a menej častá. Detailer nastriekame pomocou rozprašovača a zotrieme pomocou mikrovláknovej utierky Project F - FLUFFY.

Sušenie kolesa - sušiaci uterák a detailer