Pri údržbe automobilu je dôležité venovať pozornosť čisteniu kolies, ktoré sú vystavené veľkému množstvu nečistôt, brzdného prachu a rôznym chemikáliám z ciest. Pri výbere vhodného čističa na kolesá sa môžete stretnúť s dvoma hlavnými typmi – kyslými a zásaditými čističmi. Aké sú medzi nimi rozdiely a ktorý je pre vaše potreby vhodnejší?

Kyslé čističe na kolesá

Kyslé čističe na kolesá sú založené na kyselinách, najčastejšie kyseline fosforečnej alebo kyseline citrónovej. Tieto čističe sú mimoriadne účinné pri odstraňovaní silných nánosov brzdného prachu, hrdze a iných kovových nečistôt. Sú ideálne na čistenie veľmi znečistených kolies, ktoré neboli dlhšiu dobu ošetrované. Pri použití kyslých čističov je však potrebné byť opatrný, pretože môžu byť agresívne voči niektorým povrchom a materiálom. Je dôležité dôkladne opláchnuť kolesá po použití, aby sa zabránilo poškodeniu laku alebo povrchovej úpravy.

Kyslý čistič na kolesá PROWHEELZ

Kyslý čistič na kolesá PROWHEELZ

Zásadité čističe na kolesá

Zásadité čističe na kolesá, tiež známe ako alkalické čističe, sú na báze alkalických látok, ako je hydroxid sodný alebo draselný. Tieto čističe sú menej agresívne voči povrchom ako kyslé čističe, a preto sú bezpečnejšie na pravidelné používanie. Sú účinné pri odstraňovaní olejových škvŕn, mastnoty a bežných cestných nečistôt. Zásadité čističe sú vhodné na väčšinu typov kolies, vrátane tých s citlivejšími povrchmi, ako sú chrómované alebo lakované kolesá.

Voliteľné príslušenstvo ku mlieku Sateen

Voliteľné príslušenstvo pre čistenie kolies

Detailingové príslušenstvo je kľúčové pre dôkladné čistenie kolies, pretože umožňuje odstrániť nečistoty, brzdový prach a mastnotu, čím chráni povrch kolies a zvyšuje ich životnosť a estetiku vozidla.

Ktorý čistič kolies zvoliť?

Výber medzi kyslým a zásaditým čističom závisí od stupňa znečistenia a typu materiálu kolies. Ak potrebujete odstrániť silné nánosy brzdného prachu a hrdzu, kyslý čistič PROWHEELZ môže byť lepšou voľbou, avšak použite ho opatrne. Pre bežné čistenie a údržbu kolies odporúčame zásaditý čistič FRESHWHEELZ, ktorý je šetrnejší k povrchom a menej pravdepodobne spôsobí poškodenie.

Vždy si prečítajte pokyny výrobcu a uistite sa, že čistič je kompatibilný s materiálom vašich kolies. Správnym výberom a používaním čističov zabezpečíte, že vaše kolesá budú nielen čisté, ale aj dlhodobo chránené.